24 Mayıs 2014 Cumartesi

KAŞARLI MANTAR

Bugün yaptığım beef stroganoff un yanında serviste kullanmak için aklıma geldi. Beef ten artan yarım paket mantarım vardı. Önce beef in yanına salata yapmayı düşünmüştüm ama elde kalan mantarları görünce daha kolay diye bunu yapayım dedim. Evet salata malzemelerinin özellikle marulun yıkanmasını düşününce bu daha kolay :)





Malzemeler:

Mantar
Rendelenmiş Kaşar Peyniri (Dil peyniri de olabilir)

Yapılışı:

Mantarların sap kısımlarını çıkarıp, soyuyoruz. Kararmaması için bir süre limonlu suda bekletebilirsiniz eğer hemen yapmayacaksanız.
Tavaya mantarları sap kısımları içe gelecek şekilde koyuyoruz ve suyunu salana kadar pişiriyoruz.



 Suyunu salınca ters çevirip  içlerine tuz döküyoruz ve sulanmasını bekliyoruz.



Mantarlar sulanınca içlerine rendelenmiş kaşarı koyup mantarlar yumuşayıp kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.




Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder