18 Mayıs 2014 Pazar

TAVA BÖREĞİ

Bugün annem ve babam memleketten geldiler, gelmişken de abimlerle beraber kahvaltıya çağırdım. Dolapta hali hazırda alınıp gelinmiş yufkayı görünce de börek yapayım dedim. Hazırlaması kolay , tadı güzel ama tavada piştiği için başında beklemek gerekebiliyor. Her ne kadar resimleri çekmeyi sonradan akıl ettiysem de son aşamalarının  resmi var en azından.





Malzemeler:

3 yufka
Sıvıyağ
Süt
Yumurta
Beyaz Peynir
Kaşar Peyniri (Rendelenmiş)

Yapılışı:

Öncelikle beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peynirimizi karıştırıp böreğimizin içini hazırlıyoruz.
Sonra bir kapta sıvıyağ ve sütü karıştırıp kullanmak üzere hazırlıyoruz. Tavaya biraz sıvıyağ dökerek üzerine 1 yufkamızı yayıyoruz. Yufkanın üzerine yağ-süt karışımından biraz dökerek yayıyoruz. Sonra üzerine kalan 2 yufkadan birini yırtarak parça parça koyuyoruz. Tavanın tabanını kapladığı anda tekrar yağ-süt karışmıı döküp yayıyoruz. 1 yufkayı bu şekilde tavaya koyuyoruz. Sonra peynirli harcımızı koyarak yayıyoruz ve kalan son yufkayı da yine aynı şekilde parça parça koyup yağ-süt dökerek bitiriyoruz. En son tavaya ilk koyduğumuz yufkanın kenarlarını üste gelecek şekilde kapatarak böreğimizin hazırlığını bitiriyoruz ve tavanın altını orta ateşte açıyoruz. Bundan sonra yapmanız gereken tavanın ocağın gözüne gelen kısmını değiştirerek böreği pişirmek. Bir tarafı piştiği zaman çevirip yine tavanın ocağın gözüne gelen kısmını değiştirerek diğer tarafını da pişirip kahvaltı masamıza götürüyoruz. Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder