Hem pratik hem de lezzetli bir tarifle başlıyorum yazılarıma :) Önce sonucu görelim :
Malzemeler:
-- Malzemelerde miktar belirtmiyorum serviste ayarlaması size kalmış
Kişi sayısına göre lavaş (Dürümlerde kullanılan kalın fırın lavaşı)
Kıyma
Soğan (İsterseniz kıymayı kavururken ekleyebilirsiniz, ben kullanmadım)
Yoğurt
Tuz,Karabiber,Pulbiber (Ben isot kullandım)
Yapılışı:
Kıymayı tavaya koyup kavurmakla başlıyoruz.
Kıyma kavrulurken lavaşları kesiyoruz ve serviste kullanacağımız tabaklara paylaştırıyoruz.
Kavrulan kıymaya baharat ve isteğe göre domates sosu ekliyoruz.
Servis tabaklarındaki lavaşların üzerine çırpılmış yoğurdumuzu yayıyoruz. Üzerine kıyma harcımızı döküyoruz. Lezzetli ve pratik yemeğimiz yenilmeye hazır hale geliyor :) Afiyet olsun ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder