11 Mayıs 2014 Pazar

FRAPPUCINO

Haftasonu 'ne yapsam ne yapsam?' a cevap olarak geliyor bu tarif. Aslında buzlu kahve yapmak için daha önceden kahveleri buz kalıbına koyarak dondurmuştum ki bir anda frappucinoya döndüler. Çok da güzel oldular.

Dilerseniz normal buzla kahve ekleyerek de yapabilirsiniz ama boş vakit bulduğunuzda kahve hazırlayıp dondurursanız daha pratik olabilir. Kahve buzları yapmak isterseniz yapmanız gereken kahvenizi hazırlayıp soğuyunca buz kalıplarına ya da buz poşetlerine doldurup dondurmanız.

Not: Evin eksikleri bitmiyor, frappucinoya daha uygun bardaklar almam lazım. Yaşasın alışveriş :)





Malzemeler:

Kahveli buzlar
Dondurma (Ben karamelli dondurma kullandım)
Hazır kremşanti (Evde yapıp dolapta soğutarak da kullanabilirsiniz ama görsellik olarak hazırı daha kullanışlı)
Çikolatalı ya da karamelli sos
Soğuk süt

Yapılışı:

Buzları , dondurmayı ve sütü nutelladan biraz daha kıvamlı olacak şekilde rondodan geçiriyoruz.




Daha sonra bu karışımı bardaklara paylaştırıp üzerlerine kremşantimizi sıkıyoruz.



Üzerine de sosumuzu döktükten sonra pipet ekleyip afiyetle içebiliriz. Not: Havalar biraz daha ısınınca deneyin bence :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder