31 Mayıs 2014 Cumartesi

POŞE YUMURTA

Malumunuz çalışan insan olunca hafta içi kahvaltısı peynir,zeytin klasiği oluyor. Haliyle insan hafta sonu kahvaltıda ekstra görmek istiyor. Ben de bu sabah ne yapsam diye düşünürken ne zamandır yumurtayı sade olarak yapmadım diye poşe yumurta yapayım dedim. Eşim sağolsun yumurtayı tek sever, birşeyli yumurtaları pek sevmez :) O yüzden ikimizin de seveceği olsun dedim :) Özellikle yumurtanın sarısını sulu sevenler, ekmek banmak isteyenler için ideal :)

Bu arada poşe yumurtayı yapıp, borcama koyup üzerine sarımsaklı yoğurt döküp bir de yağda yakılmış biber dökdünüz mü oluyor size çılbır :) Tarif 1 di 2 oldu ;)






Malzemeler:

Kişi sayısı kadar yumurta
1 lt su
½ çay bardağı sirke
Tuz

Yapılışı:

Suyu bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynayınca için tuz ve sirkeyi ekleyip tekrar kaynatıyoruz.2. kaynamanın arkasından kısık ateşe alıp, yumurtalardan birini kaseye koyuyoruz ve tencereye yakın mesafeden döküyoruz. 1 dakika kadar yumurtaya ellemeden pişmeye bırakıyoruz. 1 dakikanın sonunda kevgir yardımıyla iyice süzerek yumurtayı tabağa alıp servis ediyoruz. 

 

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder