Selamlar sevgili okurlarım :)
Bugün bir balık yemeğiyle karşınızdayım. Her ne kadar balığın mevsimi değilse de malumunuz somon tarzı balıklar marketlerde sürekli oluyor. Ben de balıksever biri olarak hem de ufaklığa da yedirelim diye balık yapıyorum arada. Aslında haftada 2 kere yedirmek lazım çocuklara ama işte elimden geldiğince yetişmeye çalışıyorum :)
Ben buğulamayı her ne kadar somonla yaptımsa da her balıkla yapılabilir aslında. Annem hamsi buğulama yapar ki parmaklarınızı yersiniz.
Bizim ufaklık henüz fazla çeşide alışkın olmadığı farklı tatlara uyum sağlayamadığı için sade denilebilecek şekilde yaptım ama siz dilerseniz patates, maydanoz,havuç,dereotu,soğan, domates aklınıza ne gelirse, damağınıza ne uyarsa ekleyebilirsiniz.
Fazla da uzatmayayım buyurun tarife.
Malzemeler:
Kişi sayısına göre dilim somon
2 limon
2 orta boy soğan
2 domates
1 sb su
3-4 yk zeytinyağı
Tuz,
Baharatlar
Yapılışı:
Domates ve limonları halka halka dilimleyip tencerenin dibine koyalım.
Üzerine balıkları yerleştirelim ve tuz,karabiber serpiştirelim. Dilerseniz balığı istediğiniz baharatlarla lezeetlendirebilirsiniz.
Üzerine artan domates ve limonlardan koyabilirsiniz. Soğanları da halka şeklinde dilimleyip ekleyelim.
Daha sonra suyu ve zeytinyağını balıkların üzerinden gezdirerek tencereye ekleyelim. Kısık ateşte yavaş yavaş balıklar pişene kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder