Bayılarak yediğim bir tarifle karşınızdayım. Zeytinyağlıları severim, fasulyenin her türlüsünü severim. Zeytinyağlı fasulyeye bayılırım :)
Bir zamanlar 'Anne ya yapsana' dediğim ne varsa yavaş yavaş hepsini yapmaya başladım :) Ne zaman kafama takılsa direk telefondayım 'Nasıl yapıyordun sen bunu?'. 40 kere de sorsam yanıtlar hala :) Bir de uzun zamandır annemin ıslak kek tarifini denemek istiyorum. Bayadır aklımda aslında ama sanırım bu haftasonu deneme fırsatım olacak. Tabi ki de ilk fırsatta görsellerle beraber burada olacak.
Siz şimdi buyurun zeytinyağlı fasulye tarifine.
Malzemeler:
1 kg taze fasulye
2 orta boy soğan
2 domates
1,5 sb su
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Önce fasulyeleri yıkayıp ayıklıyoruz ve gerekirse boyuna ortadan ikiye kesiyoruz.
Domateslerden halkalar keserek tencerenin dibine yerleştiriyoruz.
Üzerine fasulyelerin yarısını düzgünce yerleştiriyoruz ve üzerine soğanları piyazlık doğruyoruz.
Daha sonra kalan fasulyeyi de üzerine diziyoruz.
Su, zeytinyağı ,şeker ve tuzu bir kasede karıştırıyoruz.
Bu karışımı fasulyelerin üzerine gezdirerek döküyoruz ve kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
Daha sonra tencereyle aynı boyutta bir borcama tencereyi ters çevirerek zeytinyağlı fasulyemizi çıkaralım.
Ben biraz fazla pişirdiğim için domateslerin tipi değişmiş :) Dilerseniz benim gibi domatesleri alarak da servis edebilirsiniz. Ya da risk almayıp baştan domates koymayabilirsiniz de :)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder