Bugün yine yöresel bir tarifle buralardayım. Geçenlerde gazetelerde vardı kaldiriğin faydaları diye bir haber. Madem bu kadar faydalı, e annem de hazırlayıp koymuş dondurucuya yapayım bakalım dedim.
Ben zaten severim de bizim bey sevecek mi derken yedi vallahi :) Sevdi sanırsam :)
Malzemeler:
2 bağ kaldirik otu (Annem önceden temizleyip haşlayıp dondurmuştu, ben onu kullandım)
1 orta boy patates
1 sb mısır unu
Sıvıyağ (Kızartmak için)
Yapılışı:
Eğer kaldirik otunu yeni almışsanız temizleyip bir güzel haşlayın. Sonra patatesleri ince halkalar şeklinde dilimleyip haşlayın ya da benim gibi buharda da pişirebilirsiniz.
Haşlanmış kaldirik , patates ve mısır ununu bir karıştırma kabına alıp iyice karıştırın.
Daha sonra tavaya kızartma için yağ ekleyip biraz kızdırın. Yağ kızınca karışımı tavaya döküp iyice yayın.
Her iki tarafını da kızardığında servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder