Sıradaki tarif hem tavuk hem de et yemekleri ile kullanabileceğiniz bir tarif. Burada resmi yok ama dilerseniz sadece bu sebze haliyle de lavaş arasına dürüm yaparak afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemeler:
Bolca renkli biber
3-4 soğan
Bolca mantar
Sıvıyağ
Tuz, baharat
Yapılışı:
Biberleri ve soğanları ince ince doğrayalım. Mantarları temizleyip doğrayalım.
Tencereye sıvıyağ ekleyelim ve ısınınca soğanları ekleyelim.
Soğanlar karamelize olmaya başlayınca biberleri ekleyelim.
Biberler pişip yumuşayınca mantarları da ekleyelim.
Mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim. Güzelce karıştıralım.
Sebzeli yancımız hazır. Dilediğiniz gibi sunumda kullanabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder