2 Şubat 2019 Cumartesi

YUMURTALI EKMEK

Merhabalar,

Sırada en sevdiklerimden biri var :)

Kahvaltının , hele de şöyle özene bezene hazırlanmış bir kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olduğu kesin :)





Malzemeler:

3 yumurta
1 sb süt
Tuz
Baharat
Ekmek dilimleri

Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Süt ,yumurta,tuz ve baharatları bir kapta karıştıralım. Dilerseniz maydonoz, dereotu gibi yeşillikler de ekleyebilirsiniz.


Bayat ekmek dilimleriniz varsa onları yoksa tost ekmeği dilimlerini dilediğiniz boyutlarda kesin.


Ekmek dilimlerini yumurtalı karışımda önlü arkalı iyice ıslanana kadar bekletelim.



Isıttığımız yağda yumurtalı karışıma bulanmış ekmek dilimlerini önlü arkalı altın rengi alana kadar kızartalım.



Kızaran ekmeklerimizi havlu kağıt üzerinde fazla yağını çektirelim. Sunum tabağımıza alıp servis edebiliriz.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder