2 Şubat 2019 Cumartesi

SÜT REÇELİ

Merhabalar,

Bir dönemin çok meşhur olan süt reçeli tarifiyle karşınızdayım. Tabi ki bu tarif de eskilerden ve ben ancak yazabiliyorum. Geç olsun güç olmasın :)





Malzemeler:

1 lt süt
1 sb toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu


Yapılışı:

Süt ve şekeri derin bir tencereye alıp kaynatalım. Derin omasının sebebi kabartma tozu koyunca hızlıca kabaracak, taşma olamsın diye. Bir de çelik değil de yapışmaz bir tencere olursa daha iyi olur.


Ara işlemlerin fotoğrafını çekmemişim :( 

Ara işlemler şunlar:

Kaynamaya başlayınca kabartma tozunu ekliyoruz. İşte tam da bu sırada süt birden çok kabarabiliyor. O yüden ne kadar derin tencere o kadar iyi. Hızlıca karıştırırsak kabarma olayında sıkıntı kalmıyor. Orta ateşte yaklaşık 1 saat kadar arada karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. 

Piştikçe kıvamı koyulaşıyor reçelleşmeye başlıyor. Kıvamıyla beraber rengi de koyulaşıyor.

Yumurta akı akışkanlığında bir kıvama ulaşınca tamamdır. Cam kavanoza alabiliriz artık. Biraz soğuduktan sonra bbuzdolabında da 2-3 saat kadar soğuttuk mu servise hazırdır. 

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder