Malzemeler:
Yarım kilo şişlik dana et
Kiraz domates
Biber (kırmızı, yeşil, sarı evde ne varsa)
Mantar
Zeytinyağı,
Kekik,Pulbiber,Tuz,Zerdeçal
Patates
Sarımsak
Arpacık soğan
Yapılışı:
Öncelikle eti zeytinyağı ve baharatlarla harmanlayıp diğer hazırlıkları yapana kadar buzdolabında dinlendiriyoruz.
Bu arada mantarları yıkayıp biberleri halka halinde doğruyoruz.Domatesleri de yıkayıp hazırlıyoruz. Şişlere bir et bir sebze olacak şekilde diziyoruz.
Etlerin tamamı şişe dizilince fırın torbasına şişleri yerleştirip 200°C de önceden ısıtılmış fırında 55 dakika pişmek üzere bırakıyoruz.
Bu arada mantarları yıkayıp biberleri halka halinde doğruyoruz.Domatesleri de yıkayıp hazırlıyoruz. Şişlere bir et bir sebze olacak şekilde diziyoruz.
Etlerin tamamı şişe dizilince fırın torbasına şişleri yerleştirip 200°C de önceden ısıtılmış fırında 55 dakika pişmek üzere bırakıyoruz.
Etler pişerken dilediğiniz kadar patates,soğan ve sarımsağı bir kapta yine aynı baharat ve zeytinyağı ile karıştırıp ayrı bir fırın torbasına koyup fırına ekliyoruz. Eğer çalışıyorsanız tavsiyem sarımsak ve arpacık soğanı boş vaktinizde soyup hazırlayıp dondurucuya koymanız. Yemek hazırlarken direk alıp kullanması çok rahat oluyor.
Etler piştiğinde yancı torbamızdakiler de pişmiş olacaktır. Şişleri ve yancıları beraber servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder