22 Haziran 2014 Pazar

TAVUK SCHNITZEL

Bir taraftan hasta bir eş bir taraftan ufaklık derken "ne yapayım ne yapayım? kolayından bir schnitzel yapayım o zaman" dedim ve işte buyrun tarifi:





Malzemeler:

Tavuk göğüs ya da bonfile (Schnitzel için inceltilip hazırlanmış)
3 yumurta
Galeta Unu
Un
Sıvıyağ (Kızartmak için)

Yapılışı:

Önce tavuklarımızı yıkayarak başlıyoruz. Tavuklar süzülürken ayrı ayrı kaplara un, yumurta ve galeta ununu koyup yumurtaları çırpıyoruz.



Sonra tavuk parçalarımızı sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa bulayarak bir tabağa diziyoruz.



Bütün tavukları hazırladıktan sonra tavada kızdırdığımız yağda arkalı önlü çevirip altın rengini alana kadar kızartıyoruz. Servisini yapıp afiyetle yiyoruz :)





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder