22 Haziran 2014 Pazar

FINDIK EZMESİ

Bu pazar kahvaltıya yeni bir seçenek ekleyeyim dedim. Daha önceden televizyonda fıstık ezmesi yapılışını görmüştüm oradan esinlenerek fındık ezmesi yapmaya karar verdim. Biraz deneme yanılma yöntemiyle de olsa sonuç fena olmadı :)




Malzemeler:

1 çay bardağı sıvıyağ (fındık yağı tat olarak daha iyi sonuç verebilir ama ben ayçiçek yağı kullandım)
2 su bardağı kavrulmuş iç fındık
Pudra şekeri

Yapılışı:

Kavrulmuş fındıkları rondoya alıp iyice incelene kadar çekiyoruz. Daha sonra kıvamını kontrol ederek azar azar yağı ekliyoruz. 5-6 dakika daha rondoyu çalıştırdıktan sonra pudra şekerini de ekleyip tekrar 5-6 dakika rondoyu çalıştırıyoruz.

 

 


Fındık ezmeniz yenmeye hazır hale geldi. Kavanoza koyup buzdolabında saklayarak kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder