Malzemeler:
Milföy hamuru
1 Yumurta
Beşamel sos
1 kavanoz garnitür
1 kutu mısır
750 ml süt
Rendelenmiş kaşar peynir
Yapılışı:
Öncelikle milföy hamurlarını yumuşaması için tezgaha seriyoruz. Yumuşayan milföy karelerinin birini su bardağı yardımıyla resimdeki gibi işaretliyoruz. Kesilip kopması şart değil izi çıkması da yeterli.
Kesilmemiş milföy karelerinin üzerine yumurta sarısı sürerek kesilmiş olanı üzerine yapıştırıyoruz ve tepsiye diziyoruz.
200°C de önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişiriyoruz ve soğuyunca fırından çıkarıp işaretli yerleri oyarak volovan yuvalarımızı hazırlamış oluyoruz.
Diğer taraftan beşamel sosu sütle beraber üzerindeki tarife uygun olarak hazırlıyoruz. Beşamel sosun içine garnitür ve mısırı da ekliyoruz. Benim elimde tavuklu salatadan artan haşlanmış tavuk parçaları vardı ben bunları da ekledim. Hepsini karıştırıp servisten 15 dakika önce volovanların içine dolduruyoruz.
Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek 200°C de kaşarlar eriyene kadar ısıtıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder