Yine annemin kışlık hazırlayıp dondurucuma koyduğu ürünle yaptığım bir tarif :) Bizim oranın beyaz iç fasulyesi, pat fasulye derler. Bence tadı kuru fasulyeden daha güzel. Dondurucuyu fasulyeyle doldurma sebebim :) Ey dondurucu sen olmasan ne yapacaktım ben acaba :)
Malzemeler:
300-400 gram kadar fasulye
Salça
Tuz,Karabiber,Pulbiber
Varsa küçük köfteler (bunlar da kayınvalidemin yapıp dondurucuma koyduklarından)
Soğan
Tereyağı
Yapılışı:
Öncelikle tereyağını tencereye koyup eritiyoruz ve içine soğanlarımızı ekleyip biraz kavuruyoruz.Salçamızı ki ben hem domates hem biber salçası kullandım ekliyoruz.
Üzerine fasulyelerimizi buzuyla beraber ekliyoruz ve kaynar su döküyoruz. Fasulyeler biraz pişip yumuşamaya başlayınca köfteleri de ekliyoruz ve baharatlarını ekleyip pişmesi için bırakıyoruz.
Pişince pirinç pilavıyla beraber servis ediyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder