15 Haziran 2014 Pazar

KRUTON

Çorbalarla sunumu hem şık hem de lezzetli bir tarif var sırada. Aslında hepimizin bildiği anneden gördüğü bir tarif belki adı değişik. Ben kruton diyeceğim :) Evde kalan ekmekleri de değerlendirmek için harika bir yöntem. Sade yapabileceğiniz gibi baharatlı da yapabilirsiniz.




Malzemeler:

Ekmek
Baharatlar
1 çay bardağı  Zeytinyağı

Yapılışı:

Öncelikle ekmekleri küçük kareler halinde kesiyoruz. Eğer sade yapacaksak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine boşaltıp 200°C de önceden ısıtılmış fırında arada karıştırarak 15 dakika fırınlıyoruz. Kavanoza koyarak saklayabiliriz.

 

 

Baharatlı olanı içinse kesip tepsiye koyduğumuz ekmeklerin üzerine zeytinyağına istediğimiz baharatları ekleyip bu karışımı dökerek fırınlıyoruz. Ben kekik,karabiber,pulbiber,nane,biberiye koydum, siz ağız tadınıza göre istediğinizi ekleyebilirsiniz. Yağlı ekmekleri karıştırarak bütün ekmeklerin yağlanmasını sağlayıp fırına koyuyoruz tepsimizi. Sonuç aynı, kızaran ekmekleri kavanoza alıp saklıyoruz, çorbayla beraber servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder