Son yayın yaptığım tarihe baktım da gerçekten çok uzun zaman olmuş. Bu süreye yoğun iş temposu, ev hayatı yanısıra yeni tarifler de sıkıştırdım tabi ki. Sadece paylaşmaya vakit bulamadım.
Şimdi tek tek paylaşma, elimde eteğimdeki tarifleri yazma zamanı :)
Şöyle tatlı bir tarifle başlayalım da muhabbetimiz artsın.
Malzemeler:
1 sb iç antep fıstığı - dilediğiniz kuruyemiş olabilir
1/2 sb portakal kabuğu rendesi
100 gr çikolata (ben bitter kuvertür kullandım)
Yapılışı:
Öncelikle çikolatayı benmari usulü eriterek başlıyoruz.
Eriyen çikolatanın içine fıstık ve portakal kabuğu rendesini koyup karıştırıyoruz. Ben bu ikiliyi seçtim ama siz kendi damak tadınıza göre farklı çikolatalar oluşturabilirsiniz.
Hazırladığımız karışımı dondurucuya girebilecek bir kaba yağlı kağıt sererek döküyoruz. Ben gelişigüzel döküp dondurdum ama dilerseniz çikolata kalıbı da kullanabilirsiniz.
2-3 saat kadar dondurduktan sonra çikolatamız servise hazır. Artanı buzdolabında saklamayı unutmayın :)
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder