18 Kasım 2015 Çarşamba

HAMSİLİ PİLAV

Yine yeniden merhabalar herkese,

Bugün bizi oralardan bir tarifle karşınızdayım : Hamsili Pilav. Hamsinin tezgaha düşmesiyle hadi bakalım dedim deneyeyim. Hamsi alındı eve gelindi, hamsi temizlenmiş alındı o ayrı :)  Anne arandı: 'Anneee nası yapıyordun sen bunu?'  :) Sonra kendimi bıraktım mutfağa. Sonuç? Çook güzel :)

Kesinlikle yapmalısınız. Tabi bir de kar yağdıktan sonraki hamsiyle yaparsanız süper olur, şöyle daha bir yağlı, daha iri :)






Malzemeler:

1,5 kg hamsi - tavanızın büyüklüğüne göre ayarlamalısınız aslında
2 sb pirinç
1 sb su
1 orta boy soğan
Mısır unu
Un
Tuz
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı nane
Kızartmak için sıvıyağ



Yapılışı:

Önce iç pilavımızı yapalım. Soğanı doğrayıp sıvıyağda kavuralım. Üzerine pirinci ekleyelim ve 2-3 dakika kavuralım.



Sonra pirincin yarı ölçüsündeki kaynamış suyu ,tuzunu ve kuş üzümlerini ekleyelim. Tekrar kaynamaya başlayınca ocağın altını yarıma alalım ve pilavın suyunu çekmesini bekleyelim.



Suyunu şeken pilava naneyi ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.




Hamsileri temizleyip yıkayalım. Mısır unu ve beyaz unu karıştırıp hamsilerin hepsini un karışımına bulayalım. Ben hepsini bulayıp bir tabağa dizdim ve ordan direk tavaya yerleştirdi. Bu bana daha kolay geldi. Siz isterseniz bir taraftan una bulayıp bir taraftan tavaya dizebilirsiniz.




Tavaya sıvıyağ koyalım ve altını açalım. Bir taraftan da tavanın ortasından dışına doğru hamsileri aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim. Tavanın kenarlarından da hamsileri yukarı doğru çıkarmamız lazım ki sonra üzerini rahat kapatalım. Sonra da ortasına iç pilavı koyup kenarlara doğru yayalım.



Daha sonra pilavın üzerini hamsilerle kapatalım.



İlk dizdiğimiz hamsiler pişince hamsili pilavı kapak yardımıyla çevirelim ve her iki tarafını da iyice kızartıp pişirelim. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder