Ben küçükken, hangi yıl hatırlamıyorum ama kene olayları başlamadan önce yazları her pazar pikniğe giderdik. Öyle ailece falan değil, halalar, amcalar gelebilen kim varsa. Bazen erken gidip kahvaltıyı da piknikte yapardık.
İşte o zamanlar annem hamur kızartması yapardı. Son resimde göreceğiniz üzere ben bu kızartmanın bir ucunu ısırıp delik açar, oradan içine salatalık ,domates ,peynir,zeytin ne sığdırabilirsem doldururdum. Bir nevi sandviç olurdu tek lokmalık :)
Ben de geçenlerde evde yaptım ve bilin bakalım evdekilerin aksine ben nasıl yedim :) Bu güzel tarifi anısıyla beraber sizlerle paylaşmal istedim. Afiyetler olsun şimdiden.
Malzemeler:
1 yumurta
1/2 sb süt
1/2 sb yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
3 sb un
1 paket kabartma tozu
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı:
Yumurta, yağ ve sütü karıştıralım.
Üzerine elenmiş unu, kabartma tozu ve tuz ile karıştırarak yavaş yavaş ekleyelim ve yoğuralım.
Ele yapışmayan bir hamur haline gelince üzerini ıslak bezle örtüp 1 saat kadar dinlendirelim.
Dinlenmiş hamuru iki parçaya bölelim ve unlanmış tezgahta açalım. Kalıpla ya da herhengi istediğiniz bir şekillendiriciyle parçalar oluşturalım. Annem mutfak ruletiyle keserdi, kenarları tırtıklı olurdu :)
Bol kızgın yağda arkalı önlü kızartalım.
Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bu da benim yeme şeklim :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder