17 Kasım 2015 Salı

TARÇINLI MİLFÖY ÇÖREK

Yine yeniden merhaba herkese,

Bayramda yaptığım ama paylaşmaya fırsat bulamadığım bi tarfile karşınızdayım. Nette gezinirken görmüştüm bu tarifi ve mlföylü olunca tabiki hemen denedim. Milföylü tatlı olarak ilk defa bu tarifi paylaştığımı farkettim. Devamının gelmesi dileğiyle. Ne diyeyim :)







Malzemeler:

1 sb rondoda çekilmiş fındık
1/2 sb toz şeker
3 tatlı kaşığı tarçın
1 sb eritilmiş tereyağı
8 kare milföy hamuru
Hamurları açmak için 1/2 çay bardağı kadar un


Yapılışı:

Fındık,şeker ve tarçını karıştıralım.



Tereyağını eritelim.



Milföy hamurlarını çıkaralım. Yumuşamaya başlayınca 2 kare milföyü biraz un serpiştirerek merdaneyle genişletelim.



Toplamda 4 tane ikili milföyümüz olacak. Bunlardan iki tanesinin üzerine eritilmiş tereyağı sürelim.



Üzerine şekerli karışımdan bolca serpelim.



İlk başta yağ sürmediğimiz hamurları da tereyağıyla yağlayalım.



Yağlanmış tarafı şekerli karışımın üzerine gelecek şekilde diğer milföyün üzerine kapatalım.


Bir ucundan başlayarak rulo şeklinde saralım.


2 parmak genişliğinde dilimleyelim.


Dilimleri yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak yerleştirelim. Üzerlerine tereyağı sürüp toz şeker serpelim.




Önceden ısıtılmış 180 C fırında 30 dakika pişirin. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder