Her ne kadar tarifleri genelde peşpeşe yazıyor olsam da her birinin başında bir selam olmasına özen gösteriyorum. Ben peşpeşe yazıyorum ama sizlerin hangisini ne zaman okuyacağınız belli değil :)
Sıradaki tarif canım annemden mozaik pasta tarifi. Dün gibi aklımda 11-12 yaşlarındayken annemin evde olmadığı bir gün kendi başıma yapmaya kalkışmıştım. Annemin tarif defterini almış malzemeleri hazırlamıştım. Annem tarifi kendine gre yazdığı için margarinin erimiş olması gerektiğini yazılı olarak belirtmemiş. Ben elimde yumuşamış margarinle uğraşırken anneme yakalanmıştım :) Açıklamaların peşine annemle beraber olması gerektiği şekilde hazırlamıştık yeni bir tane.
Dondurucuda durabilmesi açısından misafir için son dakikalık,çok pratik bir tarif. Geçenlerde bir gün de toplam 3 saatte servise hazır hale gelmişti. Dondurucuda olmasa da olur yani :)
Buyurunuz efendim tarife:
Malzemeler:
4 yumurta
1 paket (250 gr) margarin
1 çay bardağı toz şeker
1/2 kg (2.5 paket) pötibör bisküvi
2-3 yemek kaşığı kakao
Yapılışı:
Margarini bir tencerede yakmadan eritelim.
Margarin erirken bisküvileri elimizle büyükçe bir karıştırma kabına ufak ufak kıralım.
Eriyen margarini soğutmadan içine şekeri dökelim ve karıştırarak şekeri eritelim.
Şeker eriyince kakaoyu ekleyip karıştıralım. Dilerseniz bu aşamada portakal kabuğu rendesi,limon kabuğu rendesi ya da kuruyemiş ekleyebilisiniz.
Kakaoyu ekleyip karıştırdıktan sonra karışımı soğuaya bırakalım. İçine yumurtaları kırdığımız zaman yumurtaları pişiremeyecek olana kadar soğusun. Soğuyan karışıma yumurtaları kırıp karıştıralım.
Kakaolu karışımı bisküvilerin üzerine dökelim ve iyice karıştıralım. Sert bir hamur kıvamına gelecek, panik olmayın :)
Hazırladığımız karışımı dilerseniz streç film üzerinde elinizle şekillendirin dilersenz benim yaptığm gibi dilimli bir kek kalıbına boşaltarak şekillendirin.
Pastamızı dondurucuya koyup 1-2 saat kadar donduralım. Servis etmeden 10-15 dakika önce buzluktan çıkarmanız rahat dilimlemeniz açısından yardımcı olacaktır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder